top of page

Reprezentačno testiranje in dan talentov uspešno pod streho

Včeraj je Triatlonska zveza Slovenije v Ljubljani organizirala reprezentančno testiranje in Dan talentov 2016. Pred tremi leti sem prav na tem dnevu, naredil svoj prvi resen korak, na moji triatlonski poti in vsako leto je zanimivo opazovati ali se bo pojavil kak neodkrit talent. Letos je zame bilo testiranje pomembno iz dveh vidikov. Ponovna potrditev statusa B reprezentanta in pokazati dobro pripravljenost za morebiten nastop na članskem evropskem prvenstvu v Lizboni konec maja.

Malo nervoze pred startom je bilo a plavanje 750m je minilo sproščeno, saj sva se z Nikom zmenila, da bova plavala z kar nekaj rezerve. Po "sinhronem" plavanju sva v cilj prišla v času 8:33 min. Kar sta bila tudi najboljša časa dneva. Dve uri kasneje na teku sem šel na polno in v enakomernem tempu odtekel osebni rekord na 5000m. Ta zdaj znaša 15:40 min. Malo mi je manjkala družba a tako psihološko dobro se na testiranju še nisem počutil.

Jutri začnem 3. cikel priprav na sezono. V soboto nastopim na duatlonskem DP v Ribnici, ki je tudi izbirna dirka za velika tekmovanja. Hvala zvezi za dobro organizacijo, podpornikom in čestitke novim talentom ter vsem, ki ste si prislužili vstop v reprezentanco.

Yesterday Slovenian triathlon federation organized test for national squad and talent day. Three years ago this day was my first real contact with triathlon world. It is nice to see new talents every year. This test was important to me because I had to renew my status of B national squad member and show a good form for getting a wild card for EC Lisbon elite.

I was a bit nervous before the swim start but we made a deal with Nik to swim together in comfort zone. With 8:33 min we set the best time for 750 m for the day. Later on the run I gave my best and set my personal best at 5000 m with time 15:40 min. I was missing a good runner beside me, but psychological this was the easiest test for me so far.

Tomorrow I start with 3rd block of trainings and I will compete in duathlon nationals in a week time.


Zadnje objave
Pretekle objave
Arhiv
Išči po oznaki
No tags yet.
bottom of page