top of page

S 6. mestom v Tubingenu uspešno zaključil nemško ligo

V petek sem odpotoval v Tubingen, kjer je bila zadnja - četrta dirka letošnje Bundeslige. Pred dirko nam je kazalo dobro da bomo končali sezono okoli 4. mesta (med 16 ekipami), kar je bilo pred sezono utopično. Sam pa sem bil na robu deseterice med posamezniki. Dva dni smo se z Nikom in ekipo pripravljali na dirko, kjer je bilo kar nekaj tisoč gledalcev in super vzdušje. Največje presenečenje pa sem doživel 3h pred štartom, ko sem pred seboj zagledal punco Evo, mami, babi in strica. To mi je vlilo še dodatno energijo.

Start je bil živčen saj je bil vodostaj ponekod nizek in smo eni lahko skakali, drugi tekli, spet tretji plavali. Na srečo sem se tokrat dobro znašel in sem uspel odplavati odlično. Voda je bila kar mrzla ampak vsaj tepli se nismo. Ker pa je Linus plaval poleg sem tudi bil umirjen, ker sem vedel da smo spredaj. Iz vode prišel na 8. mestu. Kmalu za mano pa tudi Nik in Gregor. Cilj je bil da poizkusimo na kolesu biti vsi v prvi skupini, ki bi bila čim manjša.

Na kolesu se nam ni uspelo odpeljati saj so od zadaj Riederer in njegova ekipa lovili na polno. Tako se je naredila velika prva skupina s 58 tekmovalci. Kolesarska proga je bila kat zahtevna saj je bila ozka in ni bilo prostora za menjavanje ter prehitevanje. Mnogi tekmovalci so zadevali stozce, ki so omejevali cestišče.

Na menjavo sem prišel nekje na sredini in začel tek kot 19. Nato pa v vsakem izmed 4 krogov po mestnih ulicah, kjer ni bilo niti metra ravnine pridobival mesta. Na koncu izgubil šprint z Lasse Luhrsom ampak vseeno končal odličen 6. Za zmagovalcem Riederjem pa 26s. Stopničk letos ni bilo. Morda pa že naslednje leto ;)

Ekipno smo na koncu sezone osvojili 5. mesto, kar je lep uspeh. V posamični razvrstitvi pa sem se z zadnjo dirko povzpel na 7. mesto!


Zadnje objave
Pretekle objave
Arhiv
Išči po oznaki
No tags yet.
bottom of page