top of page

Ubranili naslov ekipnih državnih prvakov

Včeraj se je v Ljubljani odvijalo ekipno državno prvenstvo v trialonu. Tekmovalo se je v trojnem superšprintu, kjer je vsak tekmovalec izmed treh moral opraviti z 300m plavanja, 8km kolesarjenja in 2km teka. Z ekipo smo branili lanski naslov. Tokrat v malo spremenjeni postavi saj je Sandija zamenjal Nik. Prvi se je na pot podal Nikolaus Wihlidal, Nik Kojc kot drugi in jaz na koncu.

Dirka je bila zelo napeta saj je Niko po slabšem plavanju na kolesu in teku težko držal razliko do vodilne skupine in predal kot 4. Naš zaostanek pa je bil 48s. Nik je v drugi predaji že na plavanju prešel na drugo mesto, na kolesu pa na prvo a je s padcem zapravil prednost. Kmalu je na kolesu spet ujel prvega tekmovalca in tek sta začela skupaj. Na teku sta bila izenačena a si je v zadnjih metrih Bartol nabral nekaj sekund prednosti ampak smo predali le 4 sekunde kasneje. V zadnji predaji je tako bil le še boj med nami in Ribničani, ki pa sem ga uspešno dobil ter cilj prečkal prvi ter s tem potrdil vlogo favorita, ki smo ga imeli pred štartom. Drugo mesto je osvojil ekipa TK Ribnica, na tretje pa so se uvrstili domačini iz TK Telemach Ljubljana.


Yesterday we were racing in Ljubljana at team national championships. We were defending title from last year. With a minor change in our squad we were still clear favourites. Nikolaus Wihlidal went first and after loosing some time on the swim he kept the gap through the bike and run to the first group. He gave the baton to Nik in 4th being 48s back of the lead guy. Nik swam great and took the lead on the bike but crashed before the run so he had to catch up the leaders again on the run. He gave baton to me just 4s behind guys TK Ribnica. I took the gap down already in the swim. So we rode the bike together with other teams two or more minutes behind. On the run I opened the gap quickly and just controlled the race to the finish line.




Zadnje objave
Pretekle objave
Arhiv
Išči po oznaki
No tags yet.
bottom of page