top of page

Atletsko ekipno državno prvenstvo

Včeraj se je v Novem Mestu znova odvijalo ekipno prvenstvo Slovenije v atletiki. Tudi tokrat sem nastopil za AD Kladivar iz Celja saj mi te tekme služijo namesto testiranj. Nekako je lažje teči v konkurenci kot sam. V Novo Mesto sma se odpravila skupaj z Nikom in trenerjema. Bilo je zelo vroče (skoraj 30stC) in zelo vetrovno, kar je naredilo tekmo zelo zahtevno. Pogoji pa niso dovoljevali hitrih časov. Ker se ponavadi začenjal prehitro se tokrat šel bolj zmerno v prve metre. Prvi kilometer sem obrnil 3:07 (kar je bilo 2s počasneje od plana). Potem pa naslednje 3:05 - 3:08 - 3:10 in 3:11. Noge so bile že na polovici kar težke in se nisem mogel hladiti. Malo se je še poznala tudi Francija. Na koncu ne morem biti nezadovoljen. Čas 15:41 je samo 13s slabše od osebnega rekorda, ki je bil postavljen v idealnih pogojih. Glede na tek zmagovalca Primoža Kobeta (olimpijec 2012 v maratonu) 15:06 in Roka Puharja 15:27 sem bil že zelo blizu najboljšim slovenskim atletom. Lani me je zmagovalec Puhar na isti tekmi premagal za 420m letos Kobe še samo za 180m.

V sredo že odhajam na kratke priprave v Španijo ter dirko za svetovni pokal v Ekvador. Držite pesti in uživajte v ostanku poletja!


rezultati:



Yesterday I run in Novo Mesto at team athletics nationals. I run for running club AD Kladivar from Celje. This races are replacements for tests. It is easier for me to run with competitors then alone. But it was hard. Almost 30degrees with strong wind made everyone run much slower then usual. At the end I was 5th, with time 15:41 (13s behind my PB). I started rather slowly this time because I went many times too quick first km. My splits 3:07-3:05-3:08-3:10 and 3:11. After 2nd km my legs started to feel heavy. Due to conditions and some still from France. But I was really close to best Slovenian runners winner Primoz Kobe 15:06 (former 2012 Olympian in marathon) and last years winner Rok Puhar 15:27.

On Wednesday I am leaving for short training camp in Spain and then straight to Ecuador for World Cup race. Wish me well and enjoy the rest of the summer!




Zadnje objave
Pretekle objave
Arhiv
Išči po oznaki
No tags yet.
bottom of page