top of page

Oktober in november čas za testiranja

Po Salinasu so kot vedno na prehodu med sezonama raznovrstna testiranja. Pomembno je vedeti, kje si in kam greš. Vedno upaš, da si napredoval od prejšnega testiranja oz. sezone ampak včasih se hitro zgodi, da ni tako. Takrat ni čas za preplah. Samo treba je preučiti zakaj ni šlo vse po načrtih in prilagoditi sistem treningov ter se kaj iz tega naučiti.


Najprej smo z Nikom in Borutom imeli testiranje teka na preprogi pri Dr. Miliču na Fakulteti za šport. Ta test mi je od vseh najtežji, ker tek na "mestu" mi ni ravno psihološko pisan na kožo. Poleg tega pa je zelo hitro vroče, ker ni gibanja zraka. Tako mi je zaradi velike mišične mase še toliko težje ohranjati nižjo temperaturo telesa. Test je bil tudi tokrat uspešen in je pokazal napredek v LT in VO2 max.


Teden dni kasneje pa je sledil še test na atletski stezi, ker trener pravi, da je treba vse dokazati tudi v praksi :) Cilj za letošnjo sezono za 10.000 m je bil 32:00. Po treningih in testih sodeč sem bil pripravljen, da tečem toliko. Ker je v Sloveniji v celem letu samo ena tekma na 10.000 m (stadion) že aprila sem na pomoč poklical Roka Puharja in Jana Samida, da mi narekujeta tempo 3:12 min/km od štarta do cilja. Tekli smo na celjskem Kladivarju v idealnih pogojih. Rok je držal tempo kot švicarska ura iz kilometra v kilometer. Po četrtem kilometru se nama je pridružil še Jan. Bilo je težko a sem bil samozavesten, da me ne bo pobralo. Tako sem na koncu imel celo nekaj moči, da sem zadnji kilometer odtekel za 3:06 in postavil čas 31:54 min. Kaj naj rečem...presrečen na koncu, da sem spet dosegel takšen napredek.


Testirali so se tudi ostali člani trening ekipe Trialon Lajfa Žiga, Vid in Eva, ki so tekli an 1500m ter prav tako vsi odtekli osebne rekorde.

Sedaj sledijo še kolesarska testiranja, potem pa na tekmo v Maroko.


Zadnje objave
Pretekle objave
Arhiv
Išči po oznaki
No tags yet.
bottom of page