top of page

Za prvim odstopom še prva zmaga :)

Na celinskem pokalu, ki je potekal v Maroku (Agadir) ravno na moj rojstni dan, sem doživel prvi mednarodni odstop. Na tekmah, kjer sem sam brez pomoči trenerja mi je še vedno veliko težje. Za razliko od ostalih tekmovalcev, ki imajo tudi brez trenerja dosti izkušenj, jih jaz pogrešam. V dobrih 3 letih v triatlonu sem jih pridobil že nekaj a za dobre nastope na tem nivoju ne smeš delati napak. Na standard distanci, ki mi je ljubša sem bil dobro pripravljen a sem se šel ogrevat v 20stC mrzlo vodo pol ure pred štartom v tekmovalnem dresu. Kmalu sem spoznal napako, saj me je potem v 20 minutnem čakanju na štart na obali začelo tresti od mraza, saj je bil veter zelo močan. Po prvem krogu plavanja je še šlo saj sem upal, da sem bom ogrel nazaj a je bilo vedno slabše. Tudi na kolesu nisem prišel k sebi in se po prvem krogu odločil, da končam.


Dokaj slabe volje in razočaran, sem bil kar nekaj dni ampak sem se pred odhodom na naslednjo dirko v Jordanijo (Aqaba) z Nikom po pogovoru s trenerjem pomiril. Preveč resno sem vzel eno slabo tekmo in zamujeno priložnost. A če to vpliva na nadaljne nastope je toliko slabše. V Jordaniji je za razliko od Maroka šlo vse idealno. Z Nikom sva se dobro počutila in tudi trener je bil z nama. Plavalni del 750m sva z Nikom opravila suvereno in prišla iz vode prva v skupini še treh tekmovalcev (olimpijec iz Ria Fanous, čeh Svoboda in sirijec Alsabbah). Na kolesu sva se držala taktike in napadla že v prvi klanec. Tako je poleg naju tempo držal samo še Fanous. Do teka smo naredili 1:40min razlike. Tek je bil samo še rutina. Po prvem krogu od sveh sem imel že 20s prednosti. Na koncu sem lahko proslavil prvo zmago, Fanous je končal drugi, odličen tretji pa Nik, ki so mu to bile prve stopničke. Četrti je končal lanski evropski prvak v akvatlonu čeh Svoboda.


Sedaj me čaka blok treninga in naslednja tekma za celinski pokal, ki bo 17. decembra spet v Maroku. Tokrat upam, da popravim vtis :)



Zadnje objave
Pretekle objave
Arhiv
Išči po oznaki
No tags yet.
bottom of page