top of page

Krst na WTS v Abu Dhabiju končala predrta zračnica

Dirke v Abu Dhabiju sem se malo bal in veselil hkrati. Ker gre za najvišji nivo dirkanja (razen olimpijskih iger in finala WTS za svetovno prvenstvo) me je bilo strah kako se bom kosal z največjimi zvezdami tega športa. Pripravljen sem bil zelo dobro (če ne celo odlično), čeprav imamo formo planirano šele v juniju. Prizorišče in dogajanje je res nekaj izjemnega. Vidi se, da je na visokem nivoju. Abu Dhabi kot mesto pa že sam po sebi prestiž.


Tekmovališče je potekalo na znameniti progi Marina Yas curcuit, na kateri poteka Formula 1. Na štartni listi sem že kot ponavadi kadar "preskočim razred" predzadnji ampak sem to že nekako spravil izven glave. Plavalni del 1500m je bil odličen. Štartal sem zraven Vincenta Luisa in kmalu že na prvi boji bil dobro plasiran. To je bilo moje plavanje, ker sem na 1500m brez neoprena še toliko močnejši. Po prvem krogu sem videl da sem v vodilni skupini okoli 20 tekmovalcev. Drugi krog mi je bil še lažji. Nekaj tekmovalcev je odpadlo in tako nas je v vodilni skupini prišlo iz vode 17. Splaval sem skupaj s Schoemanov in Gomezom Noyo ter minuto pred Molo ter Murrayem.


Menjava je bila dobra in takoj sem bil na repu skupine. Prvi metri so bili ovinkasti saj smo peljali pod mostom čez bokse. Nato pa se je začelo pospeševanje in veter v prsa. Ko se je malo umirilo pa sem najprej imel težavo z menjalnikom, ki ni prestavil v nižjo prestavo nato pa me je začelo odnašati še v ovinkih. Ni mi bilo jasno zakaj je tako težko. Spredaj se je vozilo na polno jaz pa sem še komaj lovil rep skupine. Kmalu je bilo jasno koliko je ura. Prazna guma na 2km kolesa mi je podrla sanje tisti dan in vsak up, da bi naredil odličen rezultat.


Zapeljal sem v boks in tisti trenutek bi najraje pregriznil kolo. Vsa pot in odlično plavanje je šlo tokrat v nič. Še bolj pa je bolelo, ker sem vedel da so doma mnogi navijači bili pred TV ekrani in držali pesti za mene. Jaz pa tokrat nisem mogel pokazati kaj znam in se boriti do ciljne črte. Na naslednjih treh dirkah za svetovno prvenstvo ne bom nastopil saj sta Avstralija in Japonska trenutno finančno prevelik zalogaj, Tekma v Angliji pa le teden pred Evropskim prvenstvom v Avstriji. Tako se vračam šele julija, ko bo dirka v nemškem Hamburgu. Takrat pa upam ,da bo več sreče in prečkam ciljno črto.


Zadnje objave
Pretekle objave
Arhiv
Išči po oznaki
No tags yet.
bottom of page