top of page

Reprezentančno testiranje uspešno in zanimivo

Včeraj smo na Kodeljevem v Ljubljani imeli sedaj že tradicionalno reprezentančno testiranje, ki je združeno z dnevom talentov, kjer Triatlonska zveza Slovenije išče nove mlade upe, ki bi bili primerni za triatlon. Na prav ta dan talentov sem se pred leti tudi sam prijavil in opravil normo, kjer me je potem pod okrilje vzela reprezentanca in zveza.


Tokrat je bilo že na poti zelo veselo saj je šla zraven skoraj cela ekipa v kateri treniramo skupaj. Doma smo pustili samo Evo Feltrin Kosec, ki je še malo premlada ampak drugo leto bo že z nami. Vedel sem, da sem dobro pripravljen in sem se veselil, da vidim še ostale kolege saj se kar nekaj časa z večino nismo videli. Vzdušje je bilo v Ljubljani super.


Najprej je sledilo predavanje in uvodni nagovor Mitje Morija potem pa smo odšli na plavanje. Z Nikom sma letos plavala na polno. Komaj sem čakal plavalni del na 750m saj na DP nisem mogel sati vse od sebe januarja, ker sem 2 tedna prej padel s kolesom. Poleg tega pa smo še nekoliko menjali način treninga plavanja in sem imel dober občutek. Z Nikom sma od začetka do konca plavala bok ob boku in skupaj prišla v cilj z 8:15min. S skokom bi bilo to 8:13min. Kakorkoli tudi 8:15min pa je moj osebni rekord, kar me je zelo razveselilo.


Sledilo je predavanje o mojem sodelovanju in poti od dneva talentov do danes mojega trenerja Sandija, nato pa smo odšli na kosilo ter ogrevanje pred tekom


Tekaški del 5000m je potekal v soncu in edino kar je bilo škoda, da smo letos bili na štartu samo trije člani. Poleg naju z Nikom samo še Urh Klenovšek (oba z Nikom sta pravzaprav U23). Ampak vseeno dolgčas ni bilo - pa pretirano lahko tudi ne :) Trener mi je dal za nalogo, da odtečem v čimbolj enakomernem tempu 15:35min. Z uro pa sem si lahko pomagal samo prvi kilometer. Malo sem pogoljufal na 3km in sem poškilil na uro, da se prepričam če sem točen ... in sem bil :) Na cilj sem pritekel točno v 15:35min in še predno sem se nasmejal sem jo slišal o pogledu na uro :)


Odlično je odtekel tudi Nik, ki je postavil osebni rekord. Tudi ostali klubski kolegi pa so kot za šalo popravljali osebne rekorde. Sedaj pa še testiranja na Fakulteti za Šport potem pa na dirki na Filipine in na Kitajsko.



Zadnje objave
Pretekle objave
Arhiv
Išči po oznaki
No tags yet.
bottom of page