top of page

4. mesto na evropskem prvenstvu v akvatlonu v Bratislavi

V Bratislavo sem šel zelo dobro pripravljen, saj letošnja sezona poteka odlično kar se tiče pripravljenosti. Vreme je bilo naklonjeno in poškodb ni bilo, zato je vse potekalo v fazi priprav odlično. Cilj je bil uvrstitev med najboljše 3 v članski konkurenci in tudi absolutno. V četrtek smo se z reprezentanco odpravili v Bratislavo. Poleg mene so barve Slovenije branili še Jana, Nik, Žiga, Mark, Katja in Alja. Prizorišče je bilo v redu, le voda je bila hladna, kar je pomenilo, da se bo plavalo v neoprenu kar mi ne odgovarja. Na ta račun pa je tudi format bil spremenjen. Namesto 2,5km teka - 1000m plavanja - 2,5 km teka smo imeli 1000m plavanja - 5km teka. Tudi to mi je manj pisano na kožo ampak tako pač je.


Pred štartom sem se počutil v redu in imel sem dobro štartno številko, saj se izbiral takoj za Vargo. Postavila sva se na desno (ostali favoriti potem levo) in sledil je štart z obale. Takoj na prvem koraku me je tekmovalec z desne presenetil in se v vodo vrgel pred mano. Tako sem takoj zaostal saj nisem mogel mimo. Varga pa je odrvel naprej kot torpedo. Probal sem iti naokoli in se komaj rečil gneča a prepozno. Prvi krog 500m smo že imeli zaostanka 30s za odilno skupino treh tekmovalcev (Varga, Devay, Oliwa). Občutka za zavesljaj v neoprenu spet ni bilo in sem plaval mukoma. Iz vode sem prišel 9. z zaostankom 50s za Vargo.




Tekaški del sem začel na polno in kmalu zmanjšal zaostanek. Na polovici proge je bil le še 33s za Vargo in 7s za Devayem. Težka proga mi je bila pisana na kožo. Kmalu sem prišel na tretje mesto, ki sem ga držal do 700m pred ciljem. Tam pa me je prehitel ukrajinec Malvar, ki je imel najboljši čas teka na koncu (jaz drugege). Tako so mi stopničke ušle za nekaj sekund. Saj sem za 2. mestom v cilju bil 9s. Zmagal pa je Varga s prednostjo 32s. Priložnost zamujena a pripravljenost je dobra, ki pa jo bo treba izkoristiti na tekmi. Na koncu 4. mesto absolutno in 3. med člani saj je mark Devay štartal v kategoriji do 23 let.


Naslednji teden me že čaka tekma svetovnega pokala v Cagliariju, kjer upam, da bom dobro odtekmoval, saj mi je kolesarska proga pisana na kožo. Hkrati pa bo to priprava za Evrospko prvenstvo v Kitzbuhelu, ki bo 16. junija, kjer bom probal izboljšati lansko uvrstitev iz Lizbone, ko sem bil 27.


Hvala za podporo in čestitke ostalim reprezentantom za nastope v Bratislavi.





Zadnje objave
Pretekle objave
Arhiv
Išči po oznaki
No tags yet.
bottom of page