top of page

Smola na svetovnem pokalu v Italiji preprečila boj za dobro uvrstitev

V nedeljo sem nastopil na tekmi za svetovni pokal v Cagliariju. To je bila moja tretja tekma za svetovni pokal in pričakovanje je bilo veliko. Kolesarska proga je ena redkih, kjer je veliko klanca in to bi mi moralo ustrezati. Poleg tega pa je bila sreča pri plavanju saj je bila voda dovolj topla za plavanje brez neoprena.

Plavalni štart je bil s pontona, kar mi je všeč in kmalu sem bil v dobri poziciji. Na prvi boji pa smo se združili s skupino, ki je plavala desno od nas in po pretepu na boji sem izgubil (spet) kar nekaj pozicij in časa. Ta del tekme mi še vedno ne leži. Na poti k obali sem plaval dobro in prehiteval tekmovalce. Tako sem prišel iz vode 27. med 59 tekmovalci. Priplaval sem v prvi skupini. Pred nami sta bila 15s le Schoeman in Pujades.

Kolesarski del je bil hiter od začetka. Prvi klanec je hitro minil a je bilo res peklensko. Ujeli smo ubežnika a moja pozicija ni bila dobra saj sem bil proti začelju skupine na zelo ozki cesti. Cilj je bil, da se na klancu drugega kroga prebijem naprej a se je pri vožnji skozi menjalni prostor pripetila huda nesreča. Alex Yee se je zaletel v Springerja, nato pa ga je odbila v rob ceste in v kamnito prepreko. Izgubil je zavest in obležal z nekaj zlomljenimi rebri ter ključnico. Tisti, ki so bili pred njim so se odpeljali, vsi ostali pa smo morali zavirati in tako izgubili stik z vodilno skupino. Kljub poizkusu na vso moč, da priključim vsaj skupini parih tekmovalcev pred menoj mi ni uspelo. Bil sem na 10s razlike kar dva kroga ampak potem je zmanjkalo tudi mene. Konec pa je bilo tudi z borbo na tekmi.

Ker nisem hotel odstopiti sem odtekel kolikor je bilo motivacije. Noge so bile sploh prvi krog ubite ampak potem je bilo bolje. Tek na koncu ni bil slab glede na solo vožnjo a to ni tisto po kar sem prišel v Italijo.

V upanju na več sreče in le 42. mesto bom čez 14 dni že na štartu evropskega prvenstva v Kitzbuehlu.


Zadnje objave
Pretekle objave
Arhiv
Išči po oznaki
No tags yet.
bottom of page