top of page

Štafeta edina svetla točka nastopov na evropskima prvenstvoma

V Kitzbuhlu smo prvič v zgodovini Slovenije imeli na štartu člansko ekipo mešanih štafet. Poleg mene so bili v postavi še Eva Skaza, Jana Koradej in Matevž Planko. Po prvem dnevu nastopov, ko sem na posamični tekmi v standardni distanci po dobrem plavanju na kolesu že v drugem krogu dosegel popoln kolaps se je bilo težko zbrati, saj smo vrh prvega dela sezone planirali ravno za to obdobje. Žal pa se je na kolesu zgodilo nekaj kar se mi prej ni dogajalo.
V štafetni postavi najprej štartajo tekmovalke, ki nato predajo tekmovalcu in stvar se še enkrat ponovi. Eva je pri nas šla prva in do teka bila v vodilni skupini 10 tekmovalk a je med 12 štafetami predala potem kot 10. Nekaj sekundni zaostanek za Danci in Madžari kljub šprintu na plavanju nisem mogel pokriti in tako sem celo predajo ostal sam. Koelsaril in tekel kolikor je šlo v svojem ritmu a kaj več kot ohraniti 10. mesto s povečanim zaostankom ni šlo. Tudi Jana in Matevž sta po podobnem scenariju pripeljala štafeto varno v cilj. !0. mesto ne izgleda veliko a je začetek in ne loči nas toliko od boljših reprezentanc. Imamo pa mladost zagotovo na naši strani.
Teden dni kasneje je sledil še šprint nastop v Dusseldorfu, kjer se je ponovil scenarij iz Kitzbuhla ampak sem šel do cilja bolj iz trme kot kaj drugega. Čeprav bi bilo bolje, da bi odstopil. Pripravljenost je bila dobra a problemi so drugje. Kar pa bo treba pred naslednjimi tekmami odpraviti saj na tem nivoju ni prostora za napake in manj kot 100% pripravljenost na dirkanje.Zadnje objave
Pretekle objave
Arhiv
Išči po oznaki
No tags yet.
bottom of page