top of page

S celinskega pokala v Aqabi s 5. mestom in veliko točkami

Po ekipnem DP sem opravil še nekaj težjih treningov in z dobrimi občutki je sledilo potovanje na celinski pokal v Jordansko Aqabo. Tekma mi je ostala v lepem spominu, ko sva se je z Nikom udeležila lani, saj sem zmagal v triatlonu, kjer je bil Nik tretji. Duatlon pa sem končal na drugem mestu.


Letos je bila tekma zelo pomembna, saj je štela za celinski pokal in točke za mednarodno lestvico. Tako je bila nekoliko močnejša tudi konkurenca. Letos se mi je na tekmi pridružil še Matevž Planko, ki tudi lovi pomembne točke, ki nama bodo koristile naslednje leto pri prijavah na tekme svetovnega pokala.




Štart plavanja je bil dober in brez težav sem prvi splaval iz vode po 750m, za mano pa avstralec Walkington in še petorica ostalih vključno z Matevžem. Kolesarski del ni bi kaj posebnega, saj ni bilo skokov in tako nas je prišlo skupaj na tek 6 tekmovalcev. Iz menjave je potegnil Walkington, ostali pa smo mu skušali slediti. Po prvem krogu sem držal drugp mesto a na koncu mi je 600m pred ciljem začelo zmanjkovati moči in v ciljni ravnini so me prehiteli kar trije tekmovalci, tako da sem z majhnim zaostankom 20s končal kot 5. Matevž pa je osvojil 6. mesto.


Najprej po tekmi sem bil kar malo jezen ker sem izgubil toliko v zadnjem kilometru. Drugače gledano pa moram biti s tekmo zadovoljen saj sem se po dolgem času počutil dobro oziroma vsaj bolje in sem zelo zadovoljen z novimi osvojenimi točkami, kar je bil tudi glavni cilj. Kot kaže se vseeno sedaj res stvari postavljajo nazaj na svoje mesto, seveda še ni tako kot bi si želel ampak moram biti potrpežljiv.


(photo by Matevz Planko :) )


Eno uro kasneje sem štartal še duatlon. Prvi tek sem začel kontorlirano in držal drugo skupino s katere sva potem s Fanousom skupaj oddelala kolesarski del v katerem sva pridobila nekaj mest. Na drugi tek sva prišla kakšnih 15s za vodilnim Walkingtonom. Noge sem imel že zelo utrujene in sem bil na robu krčev. A so imeli ostali še več težav z utrujenostjo. Tako da sem drugi tek odtekel kolikor sem še imel in na koncu osvojil 2 mesto. Tu sem se kar malo presenetil da sem zdržal še to tekmo, ki je bila tudi zelo dober trening.


Sedaj sledita še dva tedna težkih treningov, nato pa odhod na zadnji dve dirki sezone. Najprej svetovni pokal v Salinasu in nato še celinski pokal v Agadirju.


Zadnje objave
Pretekle objave
Arhiv
Išči po oznaki
No tags yet.
bottom of page