top of page

3. mesto v Dakhli in veliko novih tock

Povratek v Maroko je bil tokrat malo lažji, ker smo bili trije. Poleg sta bila še Nik in Peter. Tako vse mine hitreje in v boljšem vzdušju. Imeli smo kar nekaj smole, saj so nam založili prtljago s kolesi, ki smo jih dobili šele jutro pred tekmo. Niku so zlomili kolo in mu je k sreči nizozemec Hillebregt nekaj ur pred štartom posodil svojega. A kljub vsemu počutje in vzdušje je bilo dobro.


Plavanje smo startali v vodi in kmalu sem splaval iz gužve ter tako kmalu po prvi boji prevzel vodstvo. Proti koncu sem stopnjeval in upal, da nas bo nekaj lahko zbežalo. Prvič se mi je zgodilo na večjih tekmah, da sem prišel čisto prvi iz vode. Nik pa je bil takoj za mano.


Na kolesu sva takoj začela na polno a smo že na prvem kilometru bili skupaj v skupini 13 tekmovalcev. Žal je bila sestava skupine takšna, da nam je le redkim bilo v interesu voziti na polno, tako da razen nekaj poskusov skoka - probal sem tudi sam, smo se vozili bolj turistično saj je glavni favorit Uxio Abuin, ki je zmagal zadnji dve tekmi svetovnega pokala slabši kolesar a odličen tekač in je le kontroliral pobege.


Menjavo je prvi opravil Nik, sam pa sem bil le par sekund zadaj. Kmalu nas je bilo pa drugem kilometru le še 8. Po dogovoru s trenerjem sem narekoval kar sam tempo, kolikor sem pač lahko. Počutje je bilo v redu. Vseskozi pa mi je za ovratnik dihal anglež Teagle. Nekje 500m pred ciljem nas je bilo samo še 5 (Abuin, Teagle, Nobre in Odakura). Abuin je potegnil in začel se je daljši šprint. Japonec in Portugalec sta odpladla hitro, jaz pa sem z Teaglom tekel 5-10 m za špancem, ki je bil neulovljiv. V cilju nama je dal 3s. Naju s Teaglom pa je ločil le korak a na cilji črti me je le prehitel. Šprinti pač enostavno niso moja dobra stran - prej slaba.


Na koncu super 3. mesto in 171 novih točk za svetovno ITU lestvico na kateri sem že splezal na 219. mesto. Nik je tudi tekmoval odlično in na koncu osvojil 13. mesto ter svoje prve točke. Sedaj me med prazniki čaka nekaj obveznosti doma in sproščen trening do naslednjih tekem, ki bodo šele marca.


Hvala za podporo in lepe božično - novoletne praznike Vam želim!


Zadnje objave
Pretekle objave
Arhiv
Išči po oznaki
No tags yet.
bottom of page