top of page

Za konec sezone 4. mesto v Dakhli

Včeraj se mi je zaključila sezona s celinskim pokalom v Dakhli. Lansko leto sem na tem prizorišču osvojil 3. mesto a letos so zaradi vseh težav v drugem delu sezone bili cilji čisto drugačni. Na koncu pa je pe 7 sekund zmanjkalo, da bi ponovno stopil na stopničke. Tako sem končal na 4. mestu.


Tekma je bila po dolgem času spet taktično dobro izvedena. Ker sta bila na štartu Stimmel in Van Der Stel smo se odločili, da bomo na plavalnem delu poskušali z ostrim tempom od štarta priti do bega na kolesu. To nam je odlično uspelo. Skupaj smo splavali in nato po hitri menjavi začeli narekovati še močan tempo na kolesu. Priključila sta še dva tekmovalca, ki sta zaostala na plavanju samo 8s, medtem ko je skupina 10-ih tekmovalcev ki je zaostala 25s ostala zadaj.


(zadnji trening pred tekmo s klubskim kolegom iz nemčije Linusom Stimmlom)


Na kolesu smo vsi delali na polno saj smo vedeli, da imamo zelo dobro pozicijo. Kljub temu da nas je zadaj lovilo 8 tekmovalcev smo uspelo prednost do konca celo povečati na 40s. Če prav sem imel kar utrujene noge sem upal, da ohranim prednost na teku, saj je bilo v zasledovalni skupini nekaj zelo dobrih tekačev.


Menjava tokrat odlična in iz menjalnega prostora sem prišel prvi. Prvi kilometer sem se nekoliko držal nazaj, da ne bi ponovil napake izpred meseca dni. Na polovici proge sta bila Payet in Van Der Stel 8s pred mano, medtem ko je Stimmel bil 7s za mano. Upal sem da bom zdržal do konca in celo probal nekaj dodati na tempu ampak me je vseeno začelo pobirati. Tudi zasledovalna skupina pa se je na koncu že zelo približala. V zadnjih 300m smo bili tako rekoč 4 skupaj za borbo glede 3. mesta in začeli šprint, kjer pa je bil nemec Stimmel prehiter in končal sem četrti.


Vseeno pa tako zadovoljen že dolgo nisem bil. Končno tekma, kjer so bili občutki boljši in tudi razplet z begom kot bi si ga lahko le želel. Včasih 4. mesto pomeni kot zmaga in zame je tokrat tako.


Sedaj pa konec dirkanja za naslednje 4 mesece, ko bodo potekale priprave na kvalifikacije za olimpijske igre, ki se začnejo s prvo tekmo 20. maja s svetovnim pokalom v Astani.


Zadnje objave
Pretekle objave
Arhiv
Išči po oznaki
No tags yet.
bottom of page