top of page

Prve ne pozabiš nikoli

Trener je rekel, da prve ne bom nikoli pozabil in najbrž ima prav. Danes sem na pokalni tekmi na Ptuju dočakal svojo prvo zmago katere sem zelo vesel. Z dirko sem zelo zadovoljen. Odplaval sem dobro in po pričakovanjih, a žal je Nik nekoliko zaostal in taktika se je nekoliko spremenila. Na kolesu sem najprej poizkusil odpleljati sam, a sem videl na prvem obratu, da mi je skupina 4ih tekmovalcev zelo blizu, zato sem jih počakal in odpeljal tako, da sem prihranil čim več moči za tek, kjer se je dirka odločala. Ker je bil zraven Matevž, ki ima ubijalski ciljni šprint sem od prvega metra začel hitro in začel narekovati tempo. Z Matevžem sma kmalu ostala sama, a je tokrat imel na prvem kilometru smolo z bodcem in je odstopil. Tako sem po prvem krogu lahko zmanjšal tempo in le še nadzoroval ostale. Hvala vsem navijačem ob progi, ki jih je bilo slišati kar nekaj. Jaki in Urhu pa čestitke za stopničke in dobro dirko ter Jani za zmago med dekleti.


PLAVANJE: potekalo je v 50m bazenu in cilj je bil, da odplavam okoli 8:52, kar mi je uspelo z 8:49. Žal v sosednji progi moj trening partner Nik ni imel svojega dne in je zaostal za 12s in tako je taktika, da na kolesarski del prideva sama pred Matevžem padla v vodo. Predvsem tudi na račun Matevža, ki je odplaval izvrstno.

KOLO: po nastali situaciji sem se odločil, da probam sam voziti v ospredju in držati razdaljo do zasledovalcev a so se združili in me na 5km ujeli. Nato smo kljub parim poskusom pobega bolj kot ne skupaj nadzirali položaj dirke.

TEK: Menjava mi je uspela dobro že po 200m smo bili v ospredju jaz, Jaka in Matevž, ki smo bili tudi najboljši tekači iz prve skupine. Ker mi je Matevž lani 2x dal vetra v šprintu sem se odločil za močan tempo od začetka. Po 400m je zaostal Jaka že za nekaj metrov. Na prvem obratu na 800m pa je žal Matevža stisnil bodec, zaradi katerega je moral upočasniti in kasneje odstopiti. Sam sem nadaljeval v tempu, da se oddaljim od Jake. Tako sem potem lahko po prvem krogu umiril tempo in uspešno pripeljal domov prvo zmago!

CILJ: najboljša trojka s Ptuja. Levo Jaka Kaplan, ki mi z zelo dobrim tekom ni dal dosti dihati je prišel do 2. mesta. Urh na desni pa mislim, da je danes imel perfektno tekmo (sploh kolesarski del) in zasluženo osvojil 3. mesto!

PODIUM: z članom UO TZS Mirom Kregarjem in organizatorjem dirke Radom Ačimovičem



Zadnje objave
Pretekle objave
Arhiv
Išči po oznaki
No tags yet.
bottom of page