top of page

16. mesto na svetovnem pokalu v Salinasu

Krstni nastop na svetovnem pokalu je za mano. 16. mesto v Salinasu med 56. tekmovalci Pred tekmo sem se počutil dobro in bil fokusiran. To tekmo sem kljub temu, da sem že nastopil na Evropskem prvenstvu in Evropskih igrah v Bakuju, komaj čakal, saj sem vedel da bo komkurenca huda in bom dobil realno sliko koliko pomeni moja trenutna pripravljenost.

PLAVANJE: Štart iz obale mi je tokrat uspel malo bolje kot ponavadi a še vseeno ne preveč dobro. Najprej sem bil zaprt do prve boje, nato sem se malo odmaknil od skupine in se ob robu nje ves čas prebijal naprej. Iz vode sem prišel 15, ampak žal se skupina ni pretrgala zadaj.

KOLESARJENJE: Kolesarski del ni bil prezahteven razen prvega kroga. En vpon dolg 1km z naklonom 3% ni delal selekcije. Razen nekaterih skokov ni bilo pravih napadov in garanja na kolesu. Tako smo ostali skoraj vsi v eni skupini 45-ih tekmovalcev. Tako sem že vedel da se bo odlocalo na teku.

TEK: Menjava solidna, sam tek pa mi je bil težek. Ni bil ravno moj najbolsi dan in spint razdalja mi ni po okusu. ampak v tej vlagi najbrž nikomur ni bilo lahko. Poskušal sem ohranjati mesto na katerem sem bil že po prvem krogu in to mi je uspelo. Vseeno sem zelo zadovoljen s tekmo in novimi točkami! Za konec sezone je to vse. 3 dni dopusta, potem pa začenjamo priprave na novo sezono!

Sprva sem bil malo razočaran nad tekom, saj se nisem počutil najbolje, ampak ko sedaj gledam rezultate sem zadovoljen. Očitno je slab občutek bil posledica vlage in močne konkurence. Veseli me, da sem kontroliral plavanje, škoda za prelahko kolesarsko progo. Moje tekme še prihajajo a pomembno mi je to, da sem bil enakovredno v tekmi. Nove točke so me popeljale na 299. mesto na svetovni lestvici (prej 433.)


Zadnje objave
Pretekle objave
Arhiv
Išči po oznaki
No tags yet.
bottom of page