top of page

35. mesto na svetovnem pokalu v Chengduju z grenkim priokusom

Pred odhodom na tekmi v Subic Bay in Chengdu sem zadnje tedne treniral zelo dobro in bil zadovoljen tako s počutjem, kot tudi z rezultati. Zato sem tja odpotoval optimistično, da po nesrečnem začetku sezone, naredim boljše rezultate.


Subic Bay - celinski pokal

Pot do Filipinov je bila precej dolga in kar naporna. Tudi po prihodu tja prvi šok pri iztopu iz aviona saj sta bili vročina, vlaga res visoki. Tja smo prispeli 2 dni pred tekmo, da se poskušamo malo pripraviti na pogoje. Trenirali smo ali kmalu zjutraj ali ko se je zmračilo, ker čez dan je biti nemogoče zunaj na soncu. Do dneva pred tekmo sem se počutil vredu. Noč pred tekmo pa nisem zatisnil oči niti za minuto. Vsi trije nismo spali in bili preznojeni. Vstati je bilo treba ob 3 zjutraj ker smo imeli štart že 5:30. Pred štartom mi je še malo nervoze povzročala še čelada.ki se mi je med potovanjem polomila in sem jo moral ves čas popravljati da je nisem med tekmo izgubil.

Plavalni del na tekmi mi je bil zaradi zelo tople vode najtežji v življenju. Iz vode sem sicer prišel z vodilnimi ampak popolnoma brez energije in slabim občutkom v trebuhu v prvih metrih, ko sem skočill na kolo sem bil popolnoma brez energije nobene moči v nogah tako da vodilni skupini niti


nisem priključil polovico kroga sem skupaj z Nikom in še enim tekmovalcem poskušal ujeti vodilne ampak neuspešno. Tako da nas je potem ujela skupina za nami v kateri sem se potem nekako s krči v trebuhu in brez energije prišel do druge menjave. Ves čas sem si mislil da kljub vsemu poskušam priti do cilja in pridobiti vsaj nekaj točk ampak sem po 100m teka moral odstopiti, ker so bili trebušni krči preveliki. Razočaran v tistem trenutku sem bil tako, da bi najraje spakiral stvari in odšel domov. Kasneje sem se malo ohladil pogovoril s Sandijem in si rekel, da se pozdravim od verjetne zastrupitve s hrano in pripraviti na svetovni pokal v Chengduju naslednji vikend. Dnevi do odhoda na Kitajsko so mi bili dolgi poskušal sem odrenirati kolikor se je dalo, ampak so mi bile razmere tam res zelo neprijetne.


Chengdu - svetovni pokal

2dni pred tekmo smo prispeli v Chengdu kjer so bile vremenske razmere bolj domače in sem končno lahko zadihal. Čutil sem, da je telo malo izčrpano od potovanja in Filipinov, ampak sem poskušal odmisliti in se pripraviti na sobotno polfinale. V soboto smo imeli 3 skupine polfinalne tekme v šprint distanci s katere se je 9 tekmovalcev uvrstilo v A finale + 3 po času z vseh skupin ter 10 v B finale. V moji 3. skupini je dosti zelo dobrih tekačev in sem vedel, da če se po plavanju skupina ne pretrga bom imel zelo težko delo za A finale. Na plavalnem delu sem se počutil dobro in z vode brez težav prišel med vodilnimi, ampak je žal na kolo prišla cela skupina. Kolesarski del kljub 2-3 poskusom pobega, katerim sem tudi priključil ni bilo nič in se je ves čas čakalo samo na tek. Tam pa se v prvem krogu nisem počutil dobro noge so bile malo prazne utrujene tako da sem izgubil stik z vodilnimi in končal na 12. mestu. Na koncu je bi rezultat teka glede na počutje dober in če skupina na kolesu ne bi toliko taktizirala in čakala tek, bi se lahko po času uvrstil v A finale.


V nedeljo sem se že zjutraj počutil malo boljše kot dan prej tako, da sem si res želel ene dobre dirke kljub temu da je bila distanca ki meni najmanj leži super sprint. Že samo plavanje se je začelo kot da gre za življenje in smrt. 400m v rdečih številkah ter z neizogibnim pretepom na boji kjer sem bil tudi kar parkrat pod vodo sem kar solidno prišel do prve menjave, kolo se je nadaljevalo v ritmu plavanja z zelo hitrim tempom potem se kar hitro malo umirilo v drugem krogu sva skupaj z Nikom poskušala s skokom, ki je bil v skupini 28 neuspešen. Na kolesu sem se počutil dobro močnega potem sem se.začel postavljati za drugo menjavo bil 100m pred njo na dobri poziciji potem pa malo pred črto kot ponavadi v ozadju in odšel na tek nekaj sekund za vodilnimi. Na začetku sem čutil, da so noge boljše kot prejšnji dan in da bom iztisnil ta 2,5km kolikor bom lahko. Počasi sem se prebijal v ospredje prišel do 3. mesta in na koncu v šprintu končal na 5. Kljub 2 času teka v skupini sem preveč sekund pustil na 2 menjavi na kateri vem, da se imam še veliko za naučiti. Na koncu je to pomenilo 35. mesto in vsaj nekaj novih točk.


Na koncu s turneje prihajam domov dobre volje saj sem kljub vsem težavam na Filipinih prišel na Kitajsko ne najbolj pripravljen, kjer pa mislim da sem naredil 2 solidni dirki, ki bi se mi lahko z malo sreče končale tudi boljše. Vseeno sem videl da sem v začetku sezone vseeno dobro pripravljen in vem da lahko v nadaljevanju naredim še zelo dobre rezultate.



Zadnje objave
Pretekle objave
Arhiv
Išči po oznaki
No tags yet.
bottom of page