top of page

9. mesto na celinskem pokalu v Egiptu

Potovanje s Kanarskih je bilo veliko bolj naporno kot sem pričakoval, tako da se je potovanje z enega dne zavleklo na dva dni in praktično 2 noči nisem spal skoraj nič. Tako sem v Sharm El Sheikh prispel dan pred tekmo kar utrujen. Tudi organizacija v Egiptu je bila zelo slaba in sva imela z Matevžom kar nekaj problemov preden sva dobila hotel. Kljub temu, da smo imeli hotel rezerviran preko organizatorja je bil le ta ob prihodu poln. Potem pa smo peš iskali nov hotel skoraj eno uro ob petih zjutraj. Tako da sva se tisti dan poskušala čim bolj odpočiti in morala prespati ogled proge ter kolikor toliko aktivirati telo za dirko.


Pred samim štartom sem se tako počutil kar precej nenaspano in brez prave energije, saj je tudi noč pred štartom bila težka zaradi vsega direndaja na ulicah.. Štart plavanja mi ni uspel najbolje saj smo prvih 50 m v vodi tekli in sva se zapletla z enim od Avstrijskih tekmovalcev. Dva kroga po 375 m pa sta poskrbela, da ni bilo drugega kot samo prerivanje cel čas plavanja. Vseeno sem se uspel izboriti in priti na kolo s prvo skupino. Na kolesu se nisem počutil najboljše, ni bilo prave energije v nogah, tako da sem le držal skupino na precej nevarni progi, kjer se je velikokrat delala elastika ampak sem imel lahko vse brez težav pod kontrolo. Potem pa druga menjava kjer sem si pred sestopom s kolesa izboril pozicijo v ospredju, česar sem bil kar vesel. Potem pa težava s sezuvanjem čevlja, ki pa mi je v menjalnem prostoru vzela kar nekaj časa in sem na tek odšel suvereno zadnji iz skupine, kar se mi po vseh možnih scenarijih dogaja prepogosto. Tek sem začel v svojem ritmu in sem bil kar malo presenečen, da so po vsem tem noge stekle in spet občutil bolj prijeten občutek, kot pa sem ga imel na zadnjih dirkah lanske sezone. Do konca sem pridobil kar nekaj mest in na koncu zaključil na 9. mestu.




S tekmo sem glede na to kako sem se počutil na dan tekme in glede na nekaj smole v drugi menjavi, kjer sem izgubil nekaj mest vseeno zadovoljen. Če druga ne zaradi samih občutkov na teku, ki me od te tekme najbolj veselijo in mi vlivajo motivacijo in optimizem za vnaprej. K sreči je bil rezultat vsaj toliko točkovno dober, da sem za spremembo od prejšnjih let že v marcu spravil eno tekmo (od treh potrebnih) celinskega pokala pod streho in se bom v nadaljevanju sezone lažje pripravljal na svetovno serijo in svetovne pokale.


Hvala Matevžu za prijetno družbo in upam, da bova naslednjo preizkušnjo oba speljala bolje ter z bolj veselim obrazom zapustila prizorišče.




Zadnje objave
Pretekle objave
Arhiv
Išči po oznaki
No tags yet.
bottom of page