top of page

Mediteranske igre Tarragona - 8.mesto

Včeraj sem tekmoval na Mediteranskih igrah, ki so bile izvrstna priložnost za dober rezultat in pridobitev kategorizacije. Glede na število tekmovalcev in rang tekmovanja bi moral končati med prvimi sedmimi.

Plavanje ni šlo ravno po planu saj smo v visokih valovih prišli iz vode v veliki skupini. Bilo nas je 16 in kaj kmalu se je na kolesu začelo voziti taktično in počasi.

Ker je bilo v skupini mnogo odličnih tekačev sem v tretjem od štirih krogov probal z napadom in pobegom. To mi je uspelo in že sem imel 15s prednosti pred skupino. Ta me je začela loviti, ko je hotel pobegniti Španec Serrat. Nekaj tekmovalcev pa je odpadlo pri tem. Po dobri minuti in pol so me dohiteli in skupaj smo krenili v zadnji krog, kjer pa je na začetku vzpona napadel drugi Španec Lopez in sredi klanca mi je zmanjkalo moči, ki sem jo prej potrošil v begu in tako mi je skupina ušla naprej. Spredaj je ostalo 5 tekmovalcev, nato je sledila trojka i10s zadaj in še jaz 15s za drugo skupino. Zadnji krog sem tako odkolesaril sam in na tek prišel skoraj minuto in pol za vodilnimi.

Tekaški del sem začel zelo jezen sam nase in nikakor nisem prišel k sebi. Sicer prehitel enega tekmovalca a končal kot 8. torej mesto nižje od cilja. Ne morem skriti nezadovoljstva saj bi ob malo sreče in drugačnem razpletu lahko odnesel celo medaljo ali pa vsaj to nesrečno 7. mesto.


Zadnje objave
Pretekle objave
Arhiv
Išči po oznaki
No tags yet.
bottom of page