top of page

Gran Prix Paris - 25. mesto

Ta vikend sem se mudil v Franciji, kjer sem za ekipo Versailles Triathlon nastopil v 1. Francoski ligi. Liga je najmočnejša na svetu in tudi pogled na štartno listo je bil dovolj zgovoren saj je nastopilo kar 22 od najboljših 35 triatloncev na svetu.

Plavanje kot je značilno za ligo brutalno hitro.a k sreči je bilo do boje 700m tako da sem se znašel dobro in prišel iz vode na 30. mestu (izmed 80. tekmovalci).

Na kolesu se je izoblikovala skupina 5 ubežnikov, ki so naredili hitro menjavo in kar 10km smo jih lovili po ulicah Pariza in že dolgo nisem vozil tako divje. Na koncu smo imeli v 20km povprečno hitrost kar 46,7 km/h.

Tekaški del sem tokrat začel po dobri menjavi sredi skupine 42 tekmovalcev, ki smo prišli skupaj. Noge so bile odlične in do zadnjega sem se boril za vsako mesto ter na koncu končal 25 s tem pa pripomogel ekipi do skupnega 10. mesta. Premagal nekaj tekmovalcev, ki so v tem letu že stali na stopničkah svetovnega pokala in samo upam, da mi takšen nastop uspe kmalu tudi na tekmi za svetovni pokal ali svetovni seriji.


Zadnje objave
Pretekle objave
Arhiv
Išči po oznaki
No tags yet.
bottom of page