top of page

32. mesto Evropsko Prvenstvo Glasgow

Po dobrem nastopu na svetovnem prvenstvu v akvatlonu na Danskem sem komaj čakal to tekmo, čeprav je vmes minilo 30 dni me ni bilo strah, da bi bil izven tekmovalnega ritma saj so zadnji treningi pokazali dobro aktivacijo. Prizorišče ni bilo slabo saj je težka kolesarska proga napovedovala težke razmere in posledično tek na žive in mrtve.

Prvo je bilo potrebno opraviti s 1500m plavanja, ki tudi tokrat ni šlo brez neoprena saj je voda v jezeru bila zadnje dni na meji a je dež poskrbel, da je padla na 18stC. Nekako sem se že navadil na ta razočaranja, da velikokrat slabši plavalci dobijo ravno zaradi hladnih razmer boljše možnosti v tekmi saj meni neopren ne pomaga toliko kot njim.

No plavalni del mi še enkrat več ni uspel. Glede na to, da je to moja najboljša disciplina še toliko bolj žalostno. Že na prvih 50m sem kljub šprintu izgubil nekaj pozicij, nato pa mi je odrezalo še roke. Čeprav sem prvi krog zaključil nekje na 35. mestu med 58 nastopajočimi in verjel, da bo v drugem krogu bolj se je izkazalo, da so to bile le želje. Kmalu sem spet dobil nekaj udarcev od zadaj in plavanje je postalo sama borba, hitrosti pa nobene. Ko sem prišel iz vode kot 53. in pogledal nazaj sem šele videl v kaj sem se spravil.

Menjava ne najboljša (spet težave pri slačenju neoprena čez čip) a kolo se mi je na razgibano hriboviti progi zdel zmeren. Tekmovalci okoli mene so hitro padali nazaj in sem lahko napredoval dokler nismo sestavili skupine, ki je imela cca 2 minuti zaostanka za vodilno skupino. Vožnja v 4. skupini ni dajala navdiha a smo v zadnjem krogu ujeli 3. skupino. Tokrat sem na kolesu bolj malo pomagal. Nekajkrat naredil menjavo, da je lovljenje bilo tekoče a to je bilo vse.

Tekaški del je bil težak s hudim vzponom in moje noge prve kilometre niso bile najboljše. K sreči pa je kolesarska proga drugim zadala še večje težave. Iz kroga v krog sem se počutil bolje in na koncu prišel do 32. mesta.

Če pogledam, da mi je Alistar Brownlee na plavanju dal več kot na teku potem je jasno kje sem izgubil tekmo. Škoda je vsake take zamujene priložnosti. Nujno potrebujem tekmo, kjer se mi bo večino stvari poklopilo in bom upsel iz sebe dati tehnični in taktični maksimum.


Zadnje objave
Pretekle objave
Arhiv
Išči po oznaki
No tags yet.
bottom of page