top of page

Prvi nastop na svetovnem prvenstvu končala predrta zračnica

Kot prvemu Slovencu v moški elitni konkurenci se mi je uspelo uvrstiti na Svetovno prvenstvo v triatlonu, na tako imenovani Grand Final WTS, ki je letos potekal na Gold Coastu v Avstraliji.


Pričakovanja velika ( a v mejah realnosti) in predvsem navdušenje nad uvrstitvijo na tekmovanje ter priložnost, da lahko tekmujem kar z najboljšimi saj je bilo na štartni listi 65 tekmovalcev kar 35 takšnih, ki so bili na olimpijadi v Riu med najboljših 40.


Tja sva s Sandijem pripotovala teden dni pred dirko tako, da sem se lahko dobro privadil na časovno razliko in lahko v miru opravil zadnje priprave na dirko. Zadnje dni pred dirko je bilo zelo sproščeno vzdušje, tako da sem se res veselil dirke in tega, da bom na štartu skupaj z vsemi najboljšimi.

V nedeljo sem bil dobro pripravljen in na štartu vedel, kaj hočem. Štart mi je uspel dobro, tako da sem v prvih metrih izboril kar dober položaj. Z vode sem prišel dobro, bil sem na repu vodilne skupine. V menjavi sem opravil dobro a ne najbolje in sestop na kolo nekoliko zamučkal ter izgubil 3 do 4 s in par mest. Na kolesu pa od prvega metra na vso moč, kjer se je v močnem vetru in tehnični progi ves čas delala elastika, tako da je bilo ves čas samo vprašanje, kdo bo preživel in lahko obstal v skupini. Po 3. krogu, ko sem v skupini imel dober položaj in nadzor nad sabo., ko spusti guma. Sam nisem moral verjeti, kaj se dogaja, jezen in razočaran sem poskušal priti še do postaje z rezervnimi kolesi, ampak je bila predaleč, saj so bili v tem času že vsi tekmovalci mimo mene.

Na žalost še ena dirka, ki se je zaključila na najslabši možen način. Očitno letos ni sreča na moji strani, ampak takšen je šport. Vem kaj hočem in po vseh teh slabih izkušnjah si še bolj želim uspeha in dokazati, da sem sposoben narediti dobre dirke.

Sedaj sem doma, in že komaj čakam, da lahko treniram s svojo skupino in preživim nekaj časa z Evo in svojimi bližnjimi.



Zadnje objave
Pretekle objave
Arhiv
Išči po oznaki
No tags yet.
bottom of page